Yukon, Canada.

ENDELIG! Nu kan vi komme afsted. Vi købte billetterne Maj 2020, men så forhindrede det “unævnelige” os i at komme på ferie.

Nu er det nu og det er lidt svært at forstå.Tankerne kører i hovedet med nye app´s, har vi trænet nok, bliver vi de ældste, får vi set nogle vilde dyr osv osv.

Det eneste vi ved er at de andre kommer fra USA og England.

Canada er verdens næststørste land (ca 232 gange større end Danmark!) med ca 38 millioner indbyggere. Kun overgået af Rusland størrelsesmæssigt. “First nations” folket vandrede til Canada for ca. 12000år siden. Senere kom englændere og franskmænd til, og nu er Canada en multikulturel smeltedigel. Landet er opdelt i 10 provinser og 3 territorier hvor Yukon er et af de tre. Den største by i Yukon hedder Whitehorse og har ca 28000 indbyggere, hvilket udgør ca 70% af hele Yukons befolkning. Vi skal flyve indenrigs fra Vancouver til Whitehorse. En tur på 2500km!! Det siger lidt om afstandene. Herfra bliver vi hentet og kørt ud i et lodge hvor vi skal bo en uge. Med vildmarksbad, en madmor og 2 hunde.

Whitehorse og i særdeleshed Yukon er kendt for sit guld! Her ligger det nok så berømte Klondyke hvor folk gik amok med hakke og spade i håbet om at finde guld i slutningen af 1890´erne. De gav dog op igen i begyndelsen af første verdenskrig.

Yukon er et kæmpestort område, hvor der mod nord er meget lidt vegetation og mod syd er der virkelig frodigt med gode muligheder for at se mange forskellige fugle som skovhøns, fjeldryper, andefugle, svaner, gæs og ænder – og naturligvis ørne af forskellig slags. Af pelsdyr er der mulighed for at se; sorte bjørne og grizzly bjørne, elge, rensdyr, hjorte, bjerggeder og ulve samt mår, mink, væsel, ræv, los og egern. Bare vi dog får set bare nogle af dem!.

Der er mere end 700km MTB spor omkring Whitehorse, så vi når ikke at se det hele 😉

Inden vi skal opleve naturen og se dyr og vegetationen mens vi cykler skal vi allerførst skal vi lige lege almindelige turister først i Vancouver et par dage, hvorefter vi flyver til Whitehorse og er der et par dage. Vi skal nemlig lige være helt sikre på at vores egne cykler ankommer med flyene – ellers er vi på spanden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.