Vancouver – Keflavik

Dagen gik med at rejse. Fra hotellet som lå i selve lufthavnen. Indtjekke bagage, og få cykeltaskerne undersøgt for narko inden de kunne afleveres. Så igennem sikkerhedskontrollen og så vente på at kunne gå ombord.

Vi fik en mail om at vores arrangerede bustur om 2 dage med efterfølgende hvalsafari var aflyst. Det var virkeligt nedslående for vi kunne godt have nået en hvalsafari i Vancouver, men gjorde det jo ikke for vi troede vi havde en aftale. Vi skyndte os at bestille en anden hvaltur, som skulle være den dag vi landede i Island.

Tid er et underligt fænomen. Vi skulle flyve fra Vancouver kl. 15.35. Flyvetiden var 6.5 timer, men vi landede i Island kl. 06.10. Det er lige til at blive forvirret over. Ingen af os kunne sove, så vi var lidt skeløjede da vi kom til hotellet i Reykjavik. Værelset var desværre ikke klart, så vi hang i receptionen fra kl. 08 til 12.30, før vi blev hentet til hvalsafari.

Det var et stort skib vi skulle ud på havet med. Der solskin og var nærmest vindstille. Vi sejlede næsten en time før ryggen af den første hval kunne ses – og det var det eneste jeg fik øje på, på denne tur. Der var 3 andre kæmpestore skibe samt 3 RIB speedbåde, der kommunikerede med hinanden om hvor hvalerne var. Det lignede sgu mere et forfølgelsesløb end noget andet. Jeg må indrømme, jeg har det lidt ambivalent med den slags aktiviteter. Det kan godt være vi var på et stort skib, der ikke manøvrerer hurtigt, men larmen i vandet fra propellerne er der jo.

Ifølge kaptajnen så vi noget så sjældent som en finhval og hendes kalv, mange delfiner og pukkelhval samt blås.

Jeg gør det aldrig igen. Så vil jeg hellere nyde billederne fra BBC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.