Sommertur

At tage væk et par dage kan føles som ferie. Vi har cyklet fra Odense til Frøslev via færge fra Bøjden til Fynshav med overnatning i Sønderborg. Det har været en helt fantastisk tur. Sikke en miniferie vi har haft.

Vejret gør jo selvfølgelig at det var ekstra pragtfuldt at cykle turen. Det var ikke så meget for at køre i terræn, men mere for at få et par sammenhængende dage i sadlen. Vi har længe snakket om at cykle Gendarmstien så da muligheden bød sig pakkede vi rygsækkene.

Først cyklede vi langs Odense Å ud til Bellinge, mens solen hurtigt fik magt og temperaturen steg og det var vindstille.

Det gik lystigt videre og pludselig var vi på bagsiden af det Orange spor i Svanninge bakker.

Vi tog den lille hyggelige færge over Fynshav – dejligt at komme lidt i skygge. Fra færgelejet cyklede vi i adstadigt tempo til Sønderborg for at overnatte.

Da vi cyklede videre lørdag morgen var det allerede pænt varmt – og helt fantasktisk. Ned langs promenaden og over broen med Sønderborg Slot i baggrunden.

Vi kommer naturligvis forbi Dybøl Mølle som står strunk og stolt i solskinnet trods datidens angreb. Vi kører hele tiden på Gendarmstien eller parrallelt med den på asfalt.

 

 

Inden formiddagskaffen kommer vi forbi en nedlagt transformerstation som man har udnyttet på bedste vis – og med humor. 

Temperaturen har sneget sig over 30 grader og vi triller stille og roligt og nyder det hele. Vi kommer fordi et skilt hvor vi godt for en meget kort stund ønskede vinterlige tilstande.

 

Det var fristende at hoppe i bølgen blå, men vi gjorde det ikke.

Det har været en pragtfuld tur med mange spændende historier og smukke steder jeg aldrig ville have set hvis ikke det havde været for cyklen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.