Skt Hans dag og aften ved Vesterhavet

Der er mange traditioner forbundet med Skt Hans aften. Som barn kan jeg f.eks. huske, at bålet blev tændt noget senere og man var vildt træt for det var jo tit skoledag dagen efter. I dag bliver bålet tit tændt før skumring af samme årsag, men det er lidt trist.

I år prøvede vi så, at fejre Skt Hans på en helt anden måde. Vi kørte simpelthen til nordvestjylland, nærmere betegnet       Slettestrand, Svinkløv Plantage, hvor det sagnomspundne Svinkløv Badehotel er ved, at blive genopført – efter den forfærdelige brand sidste år. Vi havde lejet en ferielejlighed på Feriecenter Slettestrand.  En af de gode ting her er, at man faktisk godt må tage cyklerne ind i lejligheden. En anden god ting er, at de har bygget en “legeplads” – altså en teknikbane med alle mulige elementer. Supergodt lavet.

Vi har været der før, for det er et helt fantastisk single track spor på små 40 km med både sort og hvid sværhedsgrad. Dem har vi ikke mange af i Danmark. Jeg har bl. a. været på MTB kursus for kvinder på Slettestrand. En fed oplevelse., hvor 53 teknikhungrende kvinder bare ventede på, at komme ud på sporet og lære noget.

Sådan en fredag eftermiddag ude i terrænet er bare lise for sjælen – og sved på panden samt smil på læben. vi mødte kun 1 person, og han var ude at løbe trail. Vi var også så heldige at se en stor kanin 🙂

Vi sluttede turen af i støvregn men det var ikke koldt. I bad og så bare sætte sig til bords – luksus. Jeg kunne godt forestille mig, at sådan en tur kunne blive vores nye Skt Hans tradition.

2 meninger om “Skt Hans dag og aften ved Vesterhavet”

  1. Hej Anette tak for sidst og fedt at høre om jeres tur. Og nyder at læse på din side, er ikke noget til New Zealand turen men det kommer.Jeg vil høre om du kender et godt og billigt sted at overnatte, på syd fyn. min veninde og jeg er på cykel tur, vi kommer fra Jylland (lille bæltesbroen) tirsdag 11/7 og skal videre næste dag til Sjælland onsdag 12/7

    1. Hej Anette.
      Selv tak for sidst. Det var hyggeligt.
      Tak fordi du læser med 🙂 Jeg kender desværre ikke noget til, at overnatte i Svendborg, men jeg ville helt klart lede efter noget bed&breakfast. Det lyder som en rigtig skøn tur I skal ud på. God fornøjelse, og jeg glæder mig til, at høre om turen. Hils.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.