Onsdag 05.10.22

Vi skulle tjekke ud af hotellet i dag fordi vi skulle cykle til det næste hotel i dag som ligger i Bhaktapour. Det har regnet massivt hele natten desværre, men vi skulle ikke køre teknisk i dag., så det gik helt fint.

Vi skulle også cykle mellem rismarkerne nede i dalen. Det blev heldigvis også varmere og regnen stoppede.

Byporten til Bhaktapour

Bhaktapur eller Bhadgaon siges at være Kathmandu-dalens smukkeste by. Førhen var Nepal delt i flere kongeriger, hvoraf Bhaktapur var et af dem. Byen har også fungeret som hovedstad. De ældste huse er fra 800-tallet. Man skal betale en entre for at komme ind i denne middelalderby, men det er ok for det betaler for restaureringen af bygningerne og til at holde byen ren. Byen er kendt for at have er flere templer end huse. Det gamle kongelige palads som ligger på Durbar Square ( Slotspladsen) er meget helligt og kun åbent 1 gang om året og det er tilfældigvis i dag, den vigtigste dag i den 10 dage lange festival. Dog er det kun tilladt for hinduer at gå derind og de står i kø for at komme til. Alle har taget deres fineste tøj på og går rundt i byen. Hver karrè har sit eget husorkester som vandrer byen rundt mens de spiller.

Nyatapola pagoden

Templet/pagoden er det ældste i Bhaktapur. Det er bygget i det 1400 århundrede i traditionel napalisisk pagodearkitektur, og var på daværende tidspunkt den højeste bygning i hele Nepal med sine 30m . Nederst på trappen vogter 2 brydere, der er 10 gange stærkere end almindelige mænd. Ovenover står 2 elefanter som er 10 gange stærkere end bryderne. Ovenover igen står 2 løver som er 10 gange stærkere end elefanterne, og ovenover dem står 2 griffer, der er 10 gange stærkere end løverne og til sidst er der 2 tantra-gudinder som er 10 gange stærkere end grifferne. De skal alle sammen beskytte templet. Inde i templet sidder gudinden Siddhi Lakshmi. Da der var jordskælv i 2015 blev templet overhovedet ikke berørt mens mange af de omkringliggende huse og templer står med afstivninger. Templet er kun åbent 1 gang om året og det er til nepalisisk nytår i Marts.

I morgen skal vi meget tidligt op for at køre til lufthavnen i Kathmandu hvorfra vi skal flyve til Pokhara. Vores cykler og meget af bagagen bliver transporteret med lastbil af de 3 andre guider. Vi mødes med dem i Jomsom. Vi er så heldige at vi også har sendt al vasketøjet med lastbilen. Så for ussel mammon får vi rent tøj i morgen eftermiddag 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.