Nepal

Denne tur er lige som turen til Yukon, Canada bestilt før pandemien – og ventet med spænding og en lille smule ængstelse.

Nepal er et af verdens fattigste og mindst udviklede lande med ca 30 millioner indbyggere, hvor størstedelen lever af det de selv kan dyrke. Landet er næsten 3,5 gange større end Danmark, men kun 20% af jorden er dyrket. Til gengæld er det nok verden bedste trekking land. Og det eneste land med et trekantet flag. Landet ligger klemt inde mellem Kina mod nord og Indien mod øst, vest og syd. Landet er beliggende i Himalaya med 10 af verdens 16 højeste bjerge. Det nok mest berømte bjerg Mount Everest/Sagamantha på 8848m ligger på grænsen mellem Nepal og Kina. Vi kommer ikke i nærheden af Mt. Everest da vi skal mod nordvest op i Mustangregionen, men mon ikke vi får det at se alligevel? Under Corona nedlukningen kunne folk for første gang i mange mange år se Bjerget fordi der ikke var smog – skræmmende.

Selvom Nepal nok mest er kendt for alle de golde og kolde bjerge findes der faktisk også jungle og frodigt subtropisk lavland. Dyrelivet er lige så varieret som plantelivet.

Kathmandu er hovedstaden i Nepal og kaldes også Kantipur, De lykkeliges by. Der bor mindst 2 millioner mennesker. ikke alle gader hedder noget så man skal have en god hukommelse og retningssans. Byen med den mange budhistiske og hinduistiske templer og den omkringliggende dal er på UNESCO´s verdensarvliste.

Nepal var engang et kongerige men kronprinsen slog hele familien ihjel og begik derefter selvmord i 2001. Han måtte vistnok ikke gifte sig med kæresten. Nu er det en føderal demokratisk republik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.