Mandag 10.10.22

Vi stod selvfølgelig tidligt op i håbet om at i dag ville blive dagen hvor vi kom til Jomsom og dermed Mustang-området som egentligt er det hele turen drejer sig om fordi man kan se Annapurna-bjergmassivet med så mange af verdens højeste bjerge samlet på et sted.

Vi ventede en times tid på hotellet inden vi kom afsted til lufthavnen. Her ventede vi så yderligere nogle timer inden vi kunne komme afsted. Vi havde hyret 4 helikoptere! Det lykkedes at få alle afsted med cykler og bagage. Vi sad ret klemt med 4 personer bagest i helikopteren sammen med 3 adskilte cykler. Den 4. cykel lå i lastrummet sammen med alle hjulene. Styrene lå inde under sæderne. John kunne som den højeste person sidde nogenlunde komfortabelt foran. Inden vi lettede smed flypersonalet lige 2 store poser ind i helikopteren også. Det viste sig at være kød til hotellerne til Jomsom – for de får jo ikke fragtet noget som helst pga de dårlige vejforhold. Det skal siges at vejret faktisk var så godt at nogle af de almindelige fly også fløj, men dem ville vi ikke flyve med for det ville ikke være muligt at få cyklerne med derop eftersom de skulle fragtes på små lastbiler.

En af piloterne havde sagt til guiden “hvorfor vil I til Jomsom? Alle prøver at komme væk derfra”. Det siger lidt om vejrforholdene.

Vi fik lov til, at klæde om på et hotel i Jomsom men vi skulle køres i bus ud til et andet sted hvor vi skulle starte fra og derefter cykle til Kagbeni for at overnatte. Det var en god og teknisk tur og vejret var fantastisk – næsten vindstille. Vejret skiftede dog og en tåge kom kravlende ind.

Dette er signatur-sporet gennem Lupra-passet 4100moh.

Red Lodge klosteret

Vi skulle bo på et 300 år gammelt kloster, Tharwa Chyoling som er lavet om til “hotel”. Der var simpelthen så pivkoldt, men der var heldigvis et varmetæppe under lagnet men alt var koldt og fugtigt. Vi sad med overtøj på og spiste og gik meget tidligt i seng.

Kagbeni er en tibetansk landsby beliggende ved Kali Gandaki floden. Floden bruges til vandkraftværket. Det menes at være en af de ældste byer i Himalaya med godt 550 indbyggere. Ligger 2804 moh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.