Hvorfor denne blog?

Der er heldigvis flere og flere kvinder – i alle aldre, som synes, at det, at køre på mountainbike er fedt. Jeg har ledt på nettet efter fora, hvor der bliver skrevet til, for og om kvinder og MTB. Jeg kan ikke finde ret mange, og dem jeg har fundet henvender sig ikke rigtig til mig. Jeg synes dem jeg har fundet ( der er nok nogle som ikke er sådan?!) koncentrerer sig om, at køre hurtigt, deltage i løb/konkurrencer og gøre det mindst lige så godt som mandlige MTB´ere. Det er i hvert fald ikke min målsætning, så derfor har jeg givet mig i kast med denne blog. Det samme gælder sådan set også for snowboarding, som jeg også synes er vældig sjovt.

Som så mange andre kvinder er jeg blevet introduceret til mountainbiking via min mand. Jeg har dog ikke arvet den gamle af hans. Dels synes jeg det er upassende (han får jo heller ikke mine sko, vel!) og dels kunne det ikke lade sig gøre idet vi har ret forskellige højder og kropsbygninger.

I starten syntes jeg, det var mange penge, at binde i en cykel, men “måske får jeg lidt flere penge for en dyrere MTB, hvis jeg fortryder ( eller ikke bryder mig om at cykle) og vil sælge den”, tænkte jeg. Nu har jeg kørt MTB siden sommeren 2013, og er allerede på min 3. cykel 😉

Det er en skam, man ikke kan låne/leje flere forskellige MTBs for jeg synes det er utrolig svært, at vælge den rigtige. Måske ved man heller ikke rigtig om man vil køre stærkt, køre langt være meget teknisk, er hygge-list eller lidt af hvert. Jeg synes, man skal være omhyggelig med indstillingerne på cyklen for der er mange muligheder, og lader man være gør man sig selv en bjørnetjeneste. Herom senere i selvstændigt indlæg.

Heldigvis er Prettydirty.dk begyndt, at lave nogle arrangementer, hvor kvinder kan køre sammen, hygge sig og lære af hinanden – uden, at (velmenene) mænd blander sig. Det er jo ikke fordi vi skal vende ryggen til mændene. Det er bare sjovere nogle gange, at de ikke er der, og læringen bliver anderledes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.