Dag 6, Yukon.

Helt igennem fed dag. Dog startede vi med at cykle opad inden gruppen splittede i to. En til meget teknisk og stejlt og en til flow. Rigtig gættet vi tog flow-holdet sammen med 2 andre. Steve ledte denne gruppe, og han fortalte mange historier om guldgraverne og om hvordan byen fungerer nu. Meget lærerigt samtidig med at det var det fedeste spor, hvor cyklede Yukon River Trail. Før vi kom ud på kanten og cykle skulle vi lige igennem noget skov med nogle broer.

Vi så et friskt gravehul fra en bjørn der har ledt efter rødder. Måske får vi en bjørn at se? PLEASE!!

Vi cyklede lang tid på kanten at skrænten ned mod Yukon River.

De mænd som drog til Yukon for at grave efter guld har haft et forfærdeligt hårdt liv. Da de fleste endelig kom til Klondike var alle de værdifulde jordlodder taget. De har knoklet op ad bjergene med udstyr på ryggen eller på en slæde og de har frosset ganske forfærdeligt. Mange heste er druknet i Yukon River. Til at starte med havde man ikke jernbanesveller – man brugte træstammer til at få “togvogne” flyttet.

De fleste ville igen gerne dyppes i Schwagtka Lake så vi havde lige en eftermiddagspause inden vi kørte hjem igen. Mens vi sad på en flydeponton kom der lige en hvidhovedet ørn flyvende. Wauw. Jeg havde selvfølgelig ikke mit kamera parat. Heller ingen af de andre tog et billede – MEN da vi skulle til at køre kom der sgu en sort bjørn!

Hvor heldig har man lige lov at være. Den har max været 200m fra os. 🐻 Jeg ved godt billedet er megadårligt, men det er taget med mobilen. I går så vi en elg. Kæmpedyr som lige krydsede vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.