05.03.19. Patagonian singletrack. Dag 9.

Det havde blæst og regnet hele natten og flere havde frosset. Tøjet var nærmest klamt at komme i. I domen var en lille varmeblæser, men den startede først kl 08.00 da den fik strøm fra en generator, som kun kørte mellem 8-23.

Efter morgenmaden smurte vi madpakker til dagens cykeltur.

Endnu en gang pakkede vi bus og trailer for, at køre 1.5time til udgangspunket for dagens tur, Lago Pehoè.

Nationalparken er gigantisk stor ( på størrelse med Fyn), og sammen med 11 andre beskyttede områder udgør de 6.7 mill hektarer!!!. Det er et paradis for hikere og bjergbestigere. Bjergene i parken er ikke så høje – ca. 3000meter, men vejr og terræn gør, at kun 5 personer indtil videre har besteget det højeste bjerg – så det er ikke for amatører. Der kommer ca 255.000 turister om året til denne park – og der er ikke noget affald nogen steder. Der er dog ikke mange mountainbikere blandt turisterne. Parken kom på UNESCO’s liste over Biosfærereservater i 1978.

Den Grå gletsjer er den tredje største mængde vand/sne efter Antarktis og Grønland. Farven kommer fra de sedimenter, primært moræneler, som ismassen skraber af og fører med sig ud i søen. Der er derfor intet liv i søen.

I 1880 udkom den første rejsebog om Patagonien skrevet af frøken Florence Dixie. Hun omtalte de nu berømte 3 Blå Tårne/Torres del Paine som Cleopatra’s needles. Tårnene er af granit.

Overalt står træer som indtørrede monumenter over en kæmpe ildebrand forårsaget af en dum hiker, der i 2015 satte ild til noget toiletpapir. I 3 dage kunne man ikke komme til, at slukke branden pga vind, og 176km2 skov udbrændte. Træerne vokser kun en ca 1 cm om året, så det kommer til at tage mange år før skoven bliver genoprettet. Heldigvis laver man forsøg med at vokse træer i drivhuse for derefter, at sætte dem ud i klynger beskyttet enkeltvis af plastikrør så dyrene ikke spiser de friske grene og blade.

Noget af det sjove og spændende ved sådanne ture er jo også at møde andre mennesker. Her i campen er foruden vores gruppe, 2 englændere på vandretur og et amerikansk par på vandretur. Den amerikanske mand har faktisk været et ½år i Danmark pga sin biologiuddannelse. Han laver videnskabelige podcasts til børn. Hans kæreste er oprindelig skovrider, men tog en uddannelse som jurist fordi det andet var for fysisk hårdt og hun kunne ikke tjene ret meget. De var vældig interesserede i Danmark, og hun fik opskriften på rugbrød, for det havde han fablet om lige siden de havde mødt hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.